Iedere vrijdagavond vanaf 18u is er samenkomst van de leden in het gildelokaal. Ons winkeltje is dan open. Gezellig samenzijn en proeverij van onze eigen maaksels. Mogelijkheid tot het bespreken van bepaalde thema's. (uitzonderingen: geen vrijdagavondbijdeenkomst op 1/11/2024 en 29/11/2024)
De onderstaande agenda voor het jaar 2024-2025 onder alle voorbehoud van mogelijke wijzigingen.
za 30 nov 2024 | Kaas- en wijnmiddag in het gildelokaal (op inschrijving) (12u) |
za 18 januari 2025 | Nieuwjaarsreceptie: 14u gildelokaal |
woe 12 februari 2025 | Lesavond Wijnmaken voor beginners, deel 1 door Yves Beeken (19u gildelokaal) - benodigdheden - vinificatieprocessen - opzetten van een wijn |
woe 19 februari 2025 | Lesavond Wijnmaken voor beginners, deel 2 door Yves Beeken
(19u gildelokaal) - giststarter maken - suikers en zuren meten, theorie en practische oefeneingen - verder werken aan onze opgezette wijn. |
woe 26 februari 2025 | Lesavond Wijnmaken voor beginners, deel 3 door Yves Beeken (19u gildelokaal) - afwerken van uitgigiste wijnen - bottelklaar maken, bottelen - reinigen van materialen |
za 08 maart 2025 | Lesnamiddag snoeien, door Jean en Yves (14u gildelokaal) nadien proeven van primeurwijnen |
woe 2 april 2025 | Lesavond Wijnmaken voor gevorderen: alles over zuren, aan- en ontzuren, additieven voor de afwerking van de wijnen, door Yves Beeken (19u gildelokaal) |
woe 7 mei 2025 | Lesavond Werkzaamheden in de wijngaard: zomersnoei, onderhoud, gewasbescherming, door Yves Beeken (19u gildelokaal) |
mei 2025 | Daguitstap: Studiereis naar twee Belgische wijngaardern verdere info volgt. |
za 28 juni 2025 | Jaarlijkse BBQ, op inschrijving, op de terreinen aan ons gildelokaal, welkomstdrankje vanaf 16u. |
woe 20 aug 2025 | lesavond 'Opfrissing wijnmaken': herhaling van de belangrijkste aspecten van het wijnmaken vlak voor de aanvang van de druivenoogst |
1,2 en 3 september 2025 |
Studiereis Frankenland (Duitslang) wijnstreek , verdere info volgt |
za 13 september 2025 | Vervolmakingsles wijnmaken: plukken,kneuzen en persen van druiven, pulpbehandeling, klaarzetten en ontsmetten van de nodige materialen. Blauwe druiven op pulpgisting zetten. 10u gildelokaal (YB) |
zo 14 september 2025 | Vervolgmakingles wijnmaken: overhevelen uitgeklaarde most, meten van suiker en zuur, giststarter maken en toevoegen. Reinigen van gebruikte materialen. 10u gildelokaal. (YB) |
di 23 september 2025 | Vervolmakingsles: Persen van de blauwe druiven tot rode wijn. Verdere afwerking. 10u gildelokaal. (YB) |
za 22 nov 2025 | Kaas- en wijnmiddag in het gildelokaal (op inschrijving) (12u) |
laatste bijwerking 30oktober 2024 10.34